Net iD Service
 

Net iD Access

Sidan uppdaterad: 2017-10-13

Välkommen till Net iD Access generella hjälpsida!

Vad är Net iD Access?

Net iD Access är två saker:

a) SecMaker's produkt för stark autentisering och underskrifter med stöd mobila enheter, dvs telefoner och surfplattor med iOS eller Android

b) En ny metod för stark autentisering och underskrifter inte bara för mobila enheter utan även för Windows, macOS och Linux

Hur använder jag Net iD Access?

På ett sätt som i allt väsentligt liknar Mobilt BankID. Det finns precis som med Mobilt BankID några olika användningsfall:

1) Du börjar på en webbsida eller i en app och blir sedan "växlad" över till Net iD Access där du anger din PIN-kod för att sedan bli "tillbakaväxlad" till webbsidan eller appen. Notera att det finns webbtjänster och appar där du först måste mata in ditt användarID men det finns även lösningar där du slipper mata in användarID.

2) Du börjar på en webbsida eller i en app på en dator eller surfplatta där du först måste mata in ditt användarID. När det är klart tar du fram din telefon och startar Net iD Access-appen manuellt. Appen visar då upp en PIN-dialog, men kontrollera först att det är den tjänst du använder som inloggningen gäller, stämmer det så slår du PIN och trycker OK.

3) Underskrifter fungerar på samma sätt som ovan, men om du använder kort så är det förstås PIN2 du ska ange.

Vad kan jag se och göra i Net iD Access-appen?

Normalt sett ser du inte så mycket av Net iD Access utom vid inloggning och underskrift. Men det finns förstås en del funktioner som kan vara bra att känna till. Nedan hittar du en genomgång av appens olika möjligheter.

Startsidan - utan kort eller Mobilt ID

 

Startsidan - med kort eller Mobilt ID

 

Inloggning - PIN-dialog

 

 

Underskrift - PIN-dialog

 

 

Inställningar