Net iD Service
 

CT1100

Page updated: 2017-02-02

Äntligen!!!

Nu finns en blåtandskortläsare för Windows som fungerar och såhär ser den ut: (finns även i vitt)

Produktens namn är "SafeNet Reader CT1100" och det finns drivrutiner för Windows 10 och för Windows 7 / 8.1. Men hoppas gärna över Windows 7 och 8.1, då krävs nämligen en dongel som har en standard USB-kontakt och har din tablet ingen sån port så blir det adapter och då tappar man lite av mobiliteten. Alltså; Windows 10

(Jo, det finns drivare för OS X också, vi håller på med tester där)

I skrivande stund är senaste drivrutinsversioner:
Windows => 3.0.70
OS X => 1.0.9

 

Bra att veta

1) Kortläsaren kan paras ihop med upp till 10 enheter. Men hoppa över det, kör parvis: en platta < = > en läsare. Nåväl, har du en egen desktop/laptop och en egen tablet så kan du förstås para ihop med båda. Men undvik en till många ute i verksamheten.

2) När man drar ur kortet stängs strömmen av för att spara batteri. Detta gör att blåtandskopplet försvinner och något klassiskt "kort-ur-event" kommer aldrig. Kan påverka vissa applikationer. Testa!

3) Batteritiden är riktigt bra. Vissa av oss har kört i flera veckor utan att ladda.

4) Du kan använda kortet för inpassering utan att ta ur det

5) Ihopparande görs via Gemaltos verktyg.

6) En blåtandsläsare är inte lka snabb som en USB-ansluten eller inbyggd. Kontrollera att uppmätt/upplevd prestanda är tillräckligt god för det sammanhang du tänker använda läsaren med.

 

Såhär installerar du

1) Ladda ner och installera drivrutin/applikation:

http://support.gemalto.com/index.php?id=download_driver_bluetooth_reader

2) Öppna Gemaltos applikation via taskbar och tryck på plustecknet i applikationen. Det ska ännu INTE finnas några läsare listade under "Ready to be paired"

3) Tryck nu i drygt tre sekunder på kortläsarens knapp så att en blå lampa blinkar snabbt. Då ska läsaren bli valbar i applikationen.

4) Klicka på den. Se till att "AutoConnect" är ikryssat. Tryck OK. (du kan förstås även namnge läsaren)

5) Klart